Investeren in leraren loont

 In Blog

Onderzoek RTL Nieuws

In januari 2016 kwam RTL Nieuws met een onderzoek waaruit bleek dat scholen die meer investeren in leraren betere resultaten hebben, dan scholen die minder investeren. Duidelijk werd dat het voor het onderwijs beter is om geld uit te geven aan leerkrachten dan aan gebouwen en materiaal.

Intuïtief weten we vaak wel dat het allerbelangrijkste in het onderwijs de docent is: heeft hij of zij een goede klik met de leerlingen, vindt hij of zij het intrinsiek heel leuk om les te geven, heeft hij of zij bij tijd en wijle humor? Dat is vaak wat we ons herinneren van een leuke docent en waarom we bepaalde vakken wel leuk vinden en sommige niet. Toch gaat de focus soms makkelijk naar andere dingen uit: nieuwe vormen van onderwijs, interactief onderwijs, ipad in de klas, nieuwe methoden. Leerkrachten zien daar niet altijd het nut van in. Een goede methode of middel kan zeker bijdragen aan goed onderwijs, het begint echter bij een goed contact tussen leerling en leerkracht en een leerkracht die duidelijk de leerstof kan overbrengen.

Investeren in de ontwikkeling van leerkrachten loont dus. En van een gelukkige leraar, leer je de mooiste dingen!

Recente berichten
Berichten
  • De heer WordPress
    Beantwoorden

    Hallo, dit is een reactie.
    Reacties verwijderen kan door in te loggen en de reacties op de berichten te bekijken. Je hebt daar de mogelijkheid om reacties te bewerken of te verwijderen.

Laat een bericht achter